Natuurwandeling en fotografie

Het Noord-Hollandse Egmond aan Zee is een heerlijk dorp en een prachtige plek om te verblijven.                                                                                           Het heeft een rijke historie, welke tijwww.natuurkieken.nl/zomereikdens de wandeling natuurlijk aan bod komt. Naast de informatie over het ontstaan van het gebied kijken we natuurlijk ook naar de prachtige omgeving. Tijdens de wandeling wordt er rekening gehouden met elk jaargetijde. In het voorjaar wordt de aandacht meer gelegd op de vogels en de unieke voorjaarsflora; in de zomer kijken we vooral naar de wilde planten en de bomen met hun mooie volle kruinen, terwijl in het najaar het accent op de herfstkleuren en de paddenstoelen zal liggen. Ook hartje winter zijn er prachtige dingen te zien in de natuur en met een beetje geluk kunnen we zelfs in de sneeuw wandelen en fotograferen. Want daar kom je ook voor; om mooie(re) foto’s te leren maken.

Tijdens de wandeling leer ik je door middel van tips en trucs de basis beginselen van de (natuur)fotografie. Het belangrijkste wat we behandelen tijdens de workshop is compositie, verschillende standpunten, lichtval en scherptediepte. Met specifieke wensen en niveau van de deelnemers wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Praktische punten

De wandelingen beginnen om 13:00 uur en duren tot ongeveer 17:00 uur. De wandeling is ongeveer 6 km lang, maar doordat we veel stilstaan voor de fotografie oefeningen en ook nog even pauze houden, duurt de totale workshop 4 uur.

We verzamelen op het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef. Je kunt hier gratis parkeren.

Soms kan het behoorlijk koud zijn. Maar, wanneer de zon doorkomt kan de temperatuur snel stijgen. Je wordt daarom geadviseerd zowel bescherming tegen de kou (en onverhoopte regen) als tegen de zon (zonnebril / zonnebrandolie / hoed of pet) mee te nemen.

Voor de wandelingen zijn stevige (liefst waterbestendige) schoenen en een dagrugzak (met flesje water) gewenst.

Vergeet uiteraard ook niet je fototoestel (een goede compact of spiegelreflex camera), (reserve) batterijen en geheugenkaartjes mee te nemen. Ook is het handig de gebruiksaanwijzing mee te nemen.

Voor data en prijzen klik hier.

Wil je liever een privé afspraak? Vul dit dan in op het contactformulier. Aan de hand van het aantal mensen en de wensen maak ik een offerte voor je op en spreken we een datum af.

Facebook

© Natuurkieken 2022